petek, 10. julij 2009

Poletne počitnice - v znamenju filmskih besed!

Škratovo filmsko malo šolo smo 30.6. 2009 zaključili s četrtim predavanjem. Zaključek poletnega cikla šole je minil v prijetnem, znanja željnem vzdušju, pri čemer lahko kanček hvalisavo, predvsem pa avtoreferencialno omenimo, da smo lahko s povprečnim 13, 5 obiskovalcem na predavanje izjemno zadovoljni. Četudi nam kvantitativna logika v polju filma nikoli ni bila pretirano blizu, bomo snovalci Škratove filmske male šole dani podatek izkoristili za to, da se zahvalimo vsem udeleženkam in udeležencem šole. Seveda pa gre zahvala tudi predavateljicama in predavateljema ter seveda vsem tistim, ki ste šolo na tak ali drugačen način omogočili!

Med poletjem bomo sicer na počitnicah, kar pa še ne pomeni, da je tudi povabilo k pisanju vaših tekstov na počitniškem oddihu! Škratova filmska mala šola je namreč tudi šola pisanja o filmu, v okviru katere se skupaj učimo piljenja filmskih besed. Film je nedvomno osrednja forma množične umetnosti, zato je pisna artikulacija njegovih podob še toliko pomembnejša - navsezadnje živimo v kulturi pisane besede – pa tudi v kulturi lažnivega POP malikovalstva in cenenih komunikacijskih kodov. Prav tovrstno učenje pisanja o filmu pa nam bržkone pomaga, da se skupaj učimo bolj izbrušene refleksije, s tem pa tudi dekonstrukcije vse preveč mamljivega in splošno razširjenega spektakelskega izrekanja. Vsak prispel tekst bo namreč objavljen na pričujoči spletni strani, pri čemer bržčas ni odveč dodati, da z vsakim objavljenim tekstom posegamo tudi v javnost - naučimo se torej kvalitetnega poseganja v javni prostor – s Škratovo filmsko malo šolo.

Vse informacije v zvezi z jesenskim ciklom Filmske šole vam bodo pravočasno poslane na vaše email naslove oziroma bodo objavljene na spletni strani Škratove filmske male šole.

Kot že nekajkrat rečeno, bo jesenski cikel minil v znamenju Alaina Badiouja in Dzige Vertova ter sodobnih pristopov na področju kulturnega menedžmenta v filmskih dejavnostih.

Vljudno še naprej vabljeni k sodelovanju - tako z udeležbo na predavanjih kot s pisanjem tekstov!

V slogu Marlona Branda, sajonara do jeseni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

 

Koordinatorka dejavnosti Škratova filmska mala šola: Nina Cvar | Vodja dejavnosti KUD Anarhiv: Mateja Zobarič | Stran oblikuje in ureja: Tit Podobnik | Škratova Čitalnica