torek, 12. maj 2009

Kaj

Škratova filmska mala šola je serija predavanj o različnih diskurzih in teoretskih pristopih na področju filma, namenjenih vsem tistim, ki bi radi razširili znanje, predvsem pa izostrili svoj pogled na gibljive slike. V okviru dejavnosti, ki smo jo razvili iz potrebe po nadgradnji teoretičnih in praktičnih znanj na formalni ravni še vedno relativno zapostavljenega področja, bodo udeleženci lahko preko multimedijskih predavanj in delavnice pisanja o filmu poglabljali izkušnje in znanja, predvsem pa razvijali sebi lastne prakse ravnanja s filmom. S to novo dejavnostjo želimo zapolniti vrzel, ki zeva na področju resnejše, sicer pretežno teoretsko usmerjene obravnave filma. Vsled tega bomo s šestimi predavanji in delavnicami poskušali osvetliti različne pristope k filmu. Pri tem bomo dali prednost mladim, že uveljavljenim predavateljem, ki so na tak ali drugačen način povezani s svetom filma in so se v njem s svojim delovanjem že izkazali.


Vsa predavanja se bodo zvrstila v Klubu SOT 24,5 (stavba Lovci, Metelkova mesto), ki nam ga je v uporabo prijazno posodilo YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa. Predavanja se bodo vedno pričela ob 18 uri. Udeležba je brezplačna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

 

Koordinatorka dejavnosti Škratova filmska mala šola: Nina Cvar | Vodja dejavnosti KUD Anarhiv: Mateja Zobarič | Stran oblikuje in ureja: Tit Podobnik | Škratova Čitalnica